En årrække med traditioner

Hitorie

Skolens historie går tilbage til 1940´rne, hvor Meta Møller startede Vejle Husholdningsskole. Hun var en viljestærk og vedholdende kvinde, hvis livsdrøm var, at etablere sin egen husholdningsskole. I årene forud underviste Meta Møller på Silkeborg Husholdningsskole, hvor hun blev inspireret til indretningen af sin helt egen skole. På trods af svære tider under besættelsen lykkedes det for hende at opføre Vejle Husholdningsskole på bakken i den sydlige del af Vejle og tage imod det første elevhold i maj 1944.

De første elevhold var på 56, men der blev hurtigt brug for flere pladser og i mange år bestod hvert elevhold af 96 elever, og der blev gennemført to 5 måneders kurser hvert år.

Meta Møller var en udviklingsorienteret person, der løbende udvidede og moderniserede skolen.  I 1953 blev der bl.a. udvidet med en vuggestue, hvor hendes søster blev ansat som leder.

Meta Møller var ejer af og forstander på skolen indtil 1974, hvor hun gik på pension, og skolen og vuggestuen blev selvejende institutioner.

I årene derefter fortsatte skolen som den tids traditionelle husholdningsskole med undervisning i barnepleje som noget særligt.

I 1996 besluttede bestyrelsen, at skolens undervisningstilbud fremover udelukkende skulle rettes mod unge sent udviklede/unge med særlige behov, sådan som det er i dag.

Skolen ændrede i 1998 navn til Bøgevangskolen, Vejle Husholdningsskole og  i maj 2016 forsvandt navnet Husholdningsskole til fordel for Vejle Fri Fagskole.

Skolen rummer i dag 60 elever der alle bor på enkeltværelser.

Bøgevangskolen er medlem af Frie Fagskoler, som er fællesbetegnelsen for de tidligere husholdnings- og håndarbejdsskoler.

Skolen er også en del af skolesammenslutningen i foreningsfællesskabet Ligeværd.

Del siden
Se hvordan du får teksterne læst op