Mad og gastronomi er et valgfag, som vælges for et halvt skoleår ad gangen. Vi underviser i faget en gang om ugen, og det varer en hel undervisningsdag. Undervisningen foregår i skolens køkkener.
I løbet af dagen skal du tilberede et måltid til skolens elever og ansatte. Efterfølgende skal du være med til at vaske op og gøre rent efter dagens arbejde i køkkenet.
I løbet af skoleåret præsenterer vi dig for en lang række forskellige retter og ingredienser, så du får et bredt kendskab til madlavning.
Du får også undervisning i, hvor vigtigt det er med god personlig hygiejne, og et køkken skal være rent og pænt. Du undervises også i vigtigheden af sunde fødevarer og grundig tilberedning af særlige fødevarer som fisk og kylling.
Du arbejder med grundlæggende køkkenteknikker og anvendelse af de mest almindelige køkkenmaskiner, så du får erfaring og større sikkerhed i selvstændigt at kunne tilberede enkle retter. Samtidig introduceres du også for sværere og mere gastronomiske retter og anretninger, så du får et godt kendskab og en oplevelse af også at have arbejdet med den side af madlavningen.
Hver uge undervises der i et nyt tema, der baserer sig på valg af råvarer, ernæring, køkkenteknikker, årstid, højtider eller andre relevante emner.
Der laves mad efter en madplan, der skifter mellem hakket kød, fisk, sammenkogt ret, vegetarret samt fjerkræ/helt kød. Tilbehøret varierer og tilpasses kødretten, og der vil som udgangspunkt altid tilbydes brød og grønt samt kartofler, pasta og/eller ris til retterne. Vores fokus på sundhed betyder, at tilbehøret, så vidt det er muligt, består af sunde og grove råvarer.
Eleverne får medindflydelse på sammensætningen af smag og udseende (indbydende præsentation og servering) af den tilberedte mad.
Formålene med undervisningen er, at:
For at vi kan opfylde formålene, har vi sat disse mål for undervisningen:
For at give dig den bedste oplevelser og hjælpe os med at få nye elever til skolen bruger vi cookies. Hvis du giver dit samtykke kan vi behandle data som f.eks. adfærd og klik. Vi bruger data til at forbedre vores markedsføring og statistik.