Sidemenu

Har du spørgsmål?

Ring på
7582 1176

Eller skriv på
mail@bvsk.dk

Samarbejd med os

 

Glade outdoor-elever

Bøgevangskolen, Vejle Fri Fagskole, er godkendt af Undervisningsministeriet som en skole med et samlet tilbud til unge med særlige behov.

Skolen har plads til 62 kostelever i alderen 16 – 25 år, og vi tilbyder undervisning og samvær i kostskoleformen. Hovedparten af skolens elever er tilmeldt den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU).

Vi har samarbejde med mange kommuner, så selvom man ikke bor i Vejle Kommune, kan man sagtens blive elev på Bøgevangskolen. Derudover samarbejder vi med mange virksomheder og foreninger i lokalområdet – blandt andet som led i de praktikophold, eleverne tilbydes.

 

 • Målgruppe

  Vi modtager elever med generelle vanskeligheder, der har behov for et trygt miljø og en genkendelig hverdag med fast struktur. Vi indskriver også elever med specifikke vanskeligheder efter en visitering, der viser, at eleven vil have udbytte af vores skoletilbud og i øvrigt kan færdes på skolen i en forståelse for fællesskabet.

  Elever med oligofreni er vores primære målgruppe, men optagelse af elever med andre former for psykisk udviklingshæmning vil bero på en nærmere individuel vurdering.

  Vi modtager ikke elever med markante emotionelle skader og tilknytningsvanskeligheder.

   

  Vores styrker

  Tryghed
  Bøgevangskolen er en tryg trædesten i overgangen til voksenlivet.  Skolens pædagogik er først og fremmest at være hinandens medmennesker. Alle ansatte er godt uddannede, og vi anvender naturligvis anerkendte metoder i det pædagogiske arbejde.

  24/7 + en udfordrende hverdag
  Eleverne har skema til sidst på eftermiddagen, og derudover har de pligter og individuelle opgaver. Vi er tæt på eleven og følger dem i alle døgnets timer alle ugens 7 dage.

  Bo-undervisning.
  Alle elever har egne værelser, og vi giver en meget praksisnær og grundig undervisning i alle huslige områder. Vi bygger på en lang erfaring som tidligere husholdningsskole og Frie Fagskolers princip om at være den praktiske vej til uddannelse, job og liv.

  Fritid og byliv.
  Bøgevangskolen er med sin centrale placering – blot 10 minutters gåafstand fra Vejle centrum samt bus- og togstationen –  en oplagt øvebane for unge, der skal lære at klare sig selv i alle livets facetter. Indkøbsmuligheder og fritidstilbud er lige ved hånden, og vi lægger vægt på, at skolens elever bliver aktive medlemmer i klubber og foreninger, så de lærer at begå sig i meningsfulde fællesskaber uden for skolen.

 • Åbningstider

  Skolen har i skoleåret 2023/2024 åbent 42 uger i perioden 13/08-2023 – 29/06-2024

  Det meste af undervisningen foregår på skolen og i lokalområdet. Flere gange om året er vi dog “ude af huset” i samlet flok; for eksempel på vores årlige lejrskole.

 • Opstart

  Der er opstart ved skoleårets start, som normalt er den 2. søndag i august.

  Vi gennemfører vores kursus som hele skoleår, og derfor vil eleven få det største udbytte ved at være med fra starten.

  Det kan ske, at vi har ledige pladser inde i skoleåret, hvis en elev for eksempel afbryder opholdet i utide. Vi vil da optage en ny elev, så derfor er det altid en god idé at ringe og spørge til eventuelt ledige pladser.

  Skoledagene varer normalt fra kl. 8.30 til cirka kl. 14.45.

 • Pris

  Priskatalog skoleåret 2023/2024:

  Fagskolen

  Støttetimer: 275,- pr. time

   

  Priskatalog skoleåret 2024/2025:

  Fagskolen

  Efterskolen

  Støttetimer: 325,- pr. time

 • Dagelever

  Vi optager gerne dagelever, såfremt det er et ønske og det giver mening i elevens situation. Målgruppen for dagelever er den samme som for kostskoleelever: Unge med særlige behov – både som en del af en STU eller som et skoleår.

  Eleverne optages på 1. års-elevhold. Der tilknyttes en vejleder til dageleverne på hvert af holdene. Dageleverne indgår i Bøgevangskolens generelle skema og tilbud, med fokus på den enkeltes uddannelsesplan og mål.

  For dagelever, vil der være fokus på deres særlige behov for informationer om blandt andet ændringen i hverdagen, invitationer til særlige arrangementer, forberedelser til særlige dage, særlig botræningsstøtte, m.v.

  Der vil være tilbud til dagelever om at deltage i sociale arrangementer flere gange om ugen, f.eks. en drengetur til et fitnesscenter med en personlig træner, pigeklub/drengeklub, elevfest om aftenen, fritidsaktiviteter sammen med ligesindede og evt. støtte.

Del siden
Se hvordan du får teksterne læst op